Ugrás a fő tartalomra

Muck vom Grüntenblick 1989.

Muck vom Grüntenblick 1989. Itt még nagyon fiatalon. Ezt a képet Martintól akkor kaptam, amikor nálunk vendégeskedtek. Itt szálltak meg nálunk. A kép mellé ráadásként egy rottweileres ezüst medált lánccal,  kaptam tőle ajándékba. Már akkor elhangzott, hogy a kutya szép. "Olyan szép feje van, mint az apjának"- mondta Wolfgang.
                                                                                                                                        
BS'92   Int.CH  
Muck vom Gruntenblick 
SchIII AD BH IPOIII Gek.b.EzA 5-9-93 HD +/- 
Muck később sorozatos kiállítási győzelmeket szerzett , ZTP-t, Körung-ot teljesített, ismételt körungot-EZA-is. Majd nagyon nagy pénzért Brazíliába került. Sajnos néhány hónap múlva elpusztult. Nem bírta 6 évesen a gazdaváltást, vagy fedező kanként túlhajtották? Kitudja. Coni mesélte később, szomorúan, az egyik ADRK kiállításon. 

1993-ban készítettem a következő fotót, Martin új kutyájáról.
Yoko vom Stagefassli 
SchIII FH AD BH Gek. 5-15-94 (Sarstedt) HD- https://pawvillage.com/pedigree/dynprofile.asp?ID=H0LVSMGJ6G

Ő Muck von Grüntenblick fia, akit kiválasztott magának. A kutya nem volt benevezve a kiállításra, csak ott voltak nézőként. Kérdésemre, hogy a kutyával miért nem nevezett, az volt a válasz: Á, ő nem olyan szép, mint a Muck, ő nem kiállítási kutya. Persze, ez nem jelenti azt, hogy nem vitte kiállításra, csak a Klubkiállítás erős mezőnyébe nem nevezte be. Készült a vizsgákra és a ZTP-re, majd a körungra.  Ezekhez a tenyész rendezvényekhez is kell kiállítási eredmény.  

Legközelebb, körungon találkoztam Martinnal. Az EZA címért vezette fel, Yokot.

Bizony nem sikerült! Egy paraszthajszálon múlott a dolog! A bátorságpróba utolsó méterén, bizony idő előtt eresztett. Talán húsz másodpercen, egy rossz segédmozdulaton múlt?  Nem döntöttem el, később a videón nézve sem. Ma is előttem van, ahogyan Martin az ebéd asztalnál ült, magába roskadtan, de fegyelmezetten! Nem nagyon beszélek németül (sőt semennyire), de egy "nagyon sajnálom"- muszáj volt elmondanom.

Megjegyzések