2011. április 9., szombat

Cintarellát tenyészszemlére vittük.

Cintarella 2010. január 11-én született, így idén aktuálissá vált, hogy felvezessük egy tenyész alkalmassági vizsgálaton. A meghirdetett rendezvények időpontjait, helyszíneit átnézve meglepetéssel tapasztaltuk, hogy Budapesten nem lesz tenyészszemle. Gyors döntés született, Dunakeszit választjuk, bár korai az időpont. Cintarella 14,5 hónapos, de azt gondoltuk,hogy a mai követelményeket "ugorni" tudja. Persze az első lépés a kötelező HD szűrés megejtése volt. HD-re ED-re szűrettük, legyen meg mindkettő, egy altatással. Bizakodtunk, hogy minden rendben lesz, hiszen több generáció óta szűretjük kutyáinkat és gondot fordítunk a helyes felnevelésre is. Nem kellett csalódnunk, ismét minden ok.
Akkor mi legyen az őrző-védő felkészítés menete? Gyors szervezés. Egy próba Viktorral, majd irány Dunakeszi. Kalmár Zolinak köszönet a segítségért. Két alkalommal voltak lent. Múlt vasárnap egy újabb rövid trénig Viktorral. Ok, jöhet a tenyészszemle.
Az egyéb részekre célzottan nem kellett készülni, hiszen azt természetes módon tudja Cintarella. Jól szocializált, elfogulatlan, barátságos és figyelmes minden helyzetben. Városi kutyaként a szabályos pórázon közlekedést, ügetést rendszeresen gyakorolja. Lövés próbát hat hónaposan csináltunk, ez rendben, erre külön nem kell tréningezni. Elküldtük a nevezést, befizettük a nevezési díjat. Kaptunk visszaigazolást, így nem volt más hátra, mint április 9-én reggel irány Dunakeszi.
II. Dogfit Rottweileres Tehetségkutató Verseny
Nevezni lehet BH, HPO I-III szinten, ágazatonként is Teljesítmény vizsga BH, HPO El,-I,-II,-III szinten. Így szólt az újságban megjelenő hír. 

Rottweiler Tenyészszemle 2011.04.09. Dunakeszi - DOGFIT KSE Kutyaiskola
A tehetségkutató versenyre két nevezés érkezett. HPO 1 B, C ágazatra. BH vizsgára egy kutya. Tenyészszemlére 5 nevezés érkezett.

Fél kilentctől - kilenc óráig mindenki megérkezett, megtörtént az adminisztráció. Pici malőr, hogy Hajas István bíró úr eltévedt egy cseppet, így ő a megnyitóra nem ért oda. Fajcsák Zoltán elnök úr megnyitotta a rendezvényt, ismertette a nap menetét. BH vizsgával és a HPO B ágazatokkal kezdünk, majd a tenyészszemle mérés, küllembírálati része jön és utána az őrző-védők.
Hatalmas szél volt, de a kutyáknak kellemes hűvös idő.
A fotó masinám kezdi felmondani a szolgálatot, ezért érdekesen lilás árnyalatú videóelvételeket készítettem. Néhány képet is, de Cintarelláról nem, mert vagy a kezemben volt, vagy segítettem, hogy jó formáját mutassa. Őrző-védőt is csak messziről tudtam felvenni, mert a zoom se működött. Talán más szorgos gazdik felvételeit láthatjuk majd.
Mind az öt kutya tenyészthető minősítést kapott.
A videókat tömörítem, felrakom , csak ki türelmet kérek. Nagyon jó hangulatban viszonylag gördülékenyen zajlott a rendezvény. Finom ebéd készült, köszönjük. Kihasználva az alkalmat, trénig is zajlott a rendezvény után. Varga Géza segéd úr, nem hagyta hogy a rottweileresek eltunyuljanak. Fajcsák Zoltán elnök úr a rendezvény végén eredményt hirdetett. Megköszönte mindenkinek a részvételt, a segítők és szervezők munkáját.
Mi is köszönjük, jól éreztük magunkat. Délután fél négyre itthon is voltunk, itthon maradt kutyáink nagy örömére.



Teljesítménybíró: Simó Gergely Küllembíró: Hajas István Segéd: Varga Géza

Eredmények, egy vizsgátó BH , kettő versenyző HPO 1szinten:

BH1 Vasco vom Hause Edelstein 77p Felvezető: Kalmár Zoltán

HPO1 I. helyezett Mamba B:92 C:75 Össz:167p
Felvezető: Grónusz Gergely

HPO1 II. helyezett Sally vom Oberhausener Norden B:79 C:53 Össz:132p
Felvezető: Horváth Zoltán
Tenyészszemle eredmények:

Jesco vom Matterhorn HD-/ED0 Tenyészthető, felvezető: Kis Gyula

Csákvári-RottCassandraHD-/ED0Tenyészthető,felvezető:Rónási Zoltán

Face vom Glückstern HD+/-/ED- Tenyészthető, felvezető: Joszkin László

Sirocco Cintarella HD+/-/ED- Tenyészthető, felvezető: Krausz Győző

Wudu vom Heidenblut HD-/ED- Tenyészthető, felvezető: Kalmár Zoltán