Gigi

Gigi és az agresszió 
Gigi kutyánk, aki nevével ellentétben kan volt, hihetetlenül domináns és agresszív volt már „apró” korától kezdve. Minden játékban és tevékenységben ő volt a főnök. Szuka testvérével cseperedett.Ha megszerzett valamit, nem lehetett elvenni tőle. 7 hetesen! 
Győző elhatározta, hogy megtartja, viselkedésben és formában is tetszett neki. Eleinte jópofának tűnt a hörcsög természete, de később már nem annyira! 
Nem volt még 3 hónapos, amikor úgy döntött, hogy innen tovább csak az történhet, amit ő akar.Komolyan gondolta, hogy a megszerzett tárgy csak az övé lehet, morgott, majd komolyan harapott! Hiszti nélkül, a csúnya nézés után egy villanás alatt ! 
Egy ilyen esett után, mondom a Győzőnek, csináljon, valamit a kutyájával, mert ez nem vicc, a kutya terrorizál!
Jót nevetett a gyengeségemen! Majd abba hagyja! Nekem különben is szót fogad!
Egészen addig, ment ez, amíg ki nem derült számára is, hogy a kutya tényleg nem viccel. A büntetésre, még nagyobb agresszióval felelt! Addigra megtapasztalta, megtanulta, hogy mindenki inkább visszavonul, és az ő akarata érvényesül, a gyenge családtagokkal szemben. 
A gyerekek és én, nem tudtuk leállítani.
Harc hát legyen harc, Győző- döntött, amikor már az ő felsőbbsége sem volt egyértelmű. Gigi egyre tovább tágította a határokat. 
Szerettük az erős egyéniségű kutyákat, hiszen nagyapja is ilyesmi szerkezet volt, akivel 7 hónaposan kellett a meccset megvívni. Az nagyon nehéz volt, így Győző belátta, jobb ezt előbb megtenni. Bizony meg kellett küzdeni vele 4 hónaposan!Megizzadt mire eldőlt a meccs. 
Gigi azután már csak egy hihetetlenül csúnya nézéssel jelezte, ha valami nem tetszett neki. Mi is toleráltuk az ő egyéniségét és 10 problémamentes évet élt még velünk ezután.
Sem előtte, sem utána ennyire domináns, uralkodni vágyó kölyök nem volt nálunk. Voltak erős egyéniségek, de ilyen komoly dominancia vitára nem került sor soha többé.
Mennél több alom volt nálunk, mennél több kutyát neveltünk, annál gyakorlottabbak lettünk, és a sok olvasás hatására sokkal jobban szocializált, kezelhetőbb kutyákat sikerült felnevelnünk. 
Bizonyára az én női hatásom, és a gyerekek is közrejátszottak ebben. Minden alommal nagyon sok időt töltöttünk, megfigyeltük, majd végig kísértük az életüket felnőtt korig. Fotó, jegyzet, iskolai munka, kiállítás, tenyésztés, ha, olyan gazdához került. Győző jó memóriája, és az én adminisztrálásom eredménye, hogy ennyit tudunk a régi kutyáinkról is.
Miért nincs leírva, hogyan is kell legyőzni a kutyát?- kérdezhetnék sokan. Azért, mert azt az adott helyzetben az adott kutyára kell alkalmazni. Van kutya akinek az enyhe dorgálás, van hogy a nyakbőr megrázása is elég. Mindenesetre akkor járunk el helyesen, ha tanulunk a kutyáktól és a domináns kutya eszközeit használjuk. Első az ignorálás, majd a figyelmeztető morgás, feszes póz! A felesleges durvaságot, ütlegelést, verést kerülni kell. Az esetenként, csak olaj a tűzre. Egy puha, bizonytalan kutyánál könnyen sunyin alárendelt, kiszámíthatatlan kutyát kapunk.
Gigiről néhány adat. Származási igazolás, bírálati lapok.Hogyan büntet egy domináns kan, vagy domináns szuka? 1.Csúnya figyelmeztető hörgéssel. 2.Odavág, ami egy jól irányzott gyors harapást jelent. 3. Amikor ebből sem tanul, megveri. Hogyan? Egy villanás alatt ledönti, fültájék, nyakbőr befogással megrázza, hogy értsen a szóból. A másik persze nem adja olyan könnyen magát, küzd, ő is harap. Ez rémületes hangban és látványban is! Óráknak tűnik a néhány perces esemény. Mikor nem áll ellen a másik, a domináns ( nyertes fél) megengedi, hogy felálljon. Majd mindenki harag és duzzogás nélkül megy a dolgára. Az ember ezt fizikailag nem tudja kivitelezni, vicces elképzelés, hogy egy harcoló rottweilert a földre kell teperni! A megoldás a kutya kiemelése két lábra, a nyakörvénél fogva ELTARTANI MAGUNKTÓL, és úgy "legyőzni". Azaz addig tartani, amíg feladja, és megnyugszik. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Elektromos nyakörv történetek

A fej

Kiemelt tenyészállatok