Ugrás a fő tartalomra

ADRK DM - Mesterbajnokság

Amit itt láthatsz , megőrzött VHS videó szalagokról magán és másolt felvételek, abból részletek. 4-5 db kazettából válogatva, amit Wolfgang hozott a tanfolyamra. Majd amikor látta a lelkesedésünket, nekünk ajándékozta. Itt már sok évvel később (20 év) konvertálva, tömörítve, mert utána jártam, hogyan tehetném közzé. Kértem segítséget, megtanultam, nekiláttam, szerkesztettem, eldaraboltam.Néhány kutya munkáját szerettem volna megmutatni, hátha más is látja a különbséget a kutyák őrző-védő munkája között.

Anno , tátott, szájjal, lelkesen néztük, nagyon inspiráló volt, nagy élmény. (1989)  Akkor még csak körvonalakban sejtettük mi a követelmény, hiszen nem volt magyar nyelvű írásos anyag. Bármilyen idegen nyelven is kevesen beszéltek, még kevesebben, akik szakszöveget is fordítani tudtak volna. Szóbeszéd útján terjedtek az információk, bizony sokszor nagyon nagy különbség volt, a szakemberek által terjesztett vizsga követelményekben. Nem volt vizsgaszabályzat csak igen régi, majd amikor lett „új”, az IPO vizsga volt. Ám akkor még a Schuzhund vizsga volt a menő, arra készült mindenki. 

A világversenyeken is Sch 3 szinten versengtek a kutyák. A Német Mesterbajnokságot szintén SCH 3- as szinten rendezték meg. 
Talán más is szívesen nézi, ezért teszem ide. Nem csak a kiállítás, de a munka rész is fontos volt számunkra. Mindkét területen hatalmas lemaradásban voltunk a világtól, de hittük felzárkózhatunk picit. Kapcsolódó történet Wolfgang Gaa-ról ITT
Garry von Grüntemblick  bővebben ITT olvashatsz róla . és ITT  (kiegészítés 2017. hibát jelzett a régen feltett videó anyag , és nem volt lejátszható. Most pótoltam. ) Kattins a videó foltra , betöltődik és megjelenik a videó. 


2010.5/25. Kné Tünde

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ADRK Klubsiger kanok és a szülők

Munkakutyaként érkezett a rottweiler,de....

A fej