Ugrás a fő tartalomra

Készülünk a tenyészszemlére

Tavasszal megszületett a döntés, hogy októberben tenyészszemlére megyünk. Felkészülünk, de előbb a végleges röntgent kellene megcsináltatni. Mi legyen, tanakodtunk. Majd kérdeztem. A királyi többes, az egy alomból származó kutyákról szól, nem csak a sajátomról.
Sose szokom meg, de tudomásul veszem, hogy most se kaptam egyértelmű és határozott választ, a kérdéseimre. Ezen eltöprengek, elszomorodom, de végül döntök. Most is döntöttem. A röntgent megcsináltattuk, minden OK, mehet a felkészülés. 
Dunakeszin kezdtük Kalmár Zolival. Jó volt,  hasznos volt, gördülékenyen ment minden.

Aztán közbe jött a tüzelés, majd az extra kánikula. Picit módosítottunk az eredeti elképzelésen és átmenetileg a rövidebb autózást választottuk. Barátok közt a felkészülés is jobban megy, ezért "szerveződtünk" és így gyakoroltunk. Itt látható  , picit összefoglalva mit is gyakoroltunk. 

Bruge mérés

Bruge ő-v

Lilu mérés

Lilu ő-v

lövés

Quita mérés


Idegen segéddel is volt próba . 


Kiegészítés 2016. 
Mivel a szervezetet feloszlatták, a meghirdetett tenyészszemlét se tartották meg. Nekik ( vezetők, Dunakeszi helyi szervezet)  nem volt fontos, egy kutyájukat se kellett felvezetni! Nekünk fontos lett volna, 6 Siroccó kutyát szerveztünk, tréningeztünk, hogy létszám is legyen. Megint jött a bizonytalanság, a kiszámíthatatlanság. Döntöttünk. 

Végig jártuk az utat és engedélyt kértünk az év utolsó tenyészszemléjén részt venni ! Beszereztük az összes írásos engedélyt és decemberben OMSE tenyészszemlére mentünk. Így írtam erről ITT   Néhány fotó készült , mert kutyát vezettem fel. Viktor két kutyát vezetett fel, én egyet és barátunk Szőr is egyet. 
A másik két rottweileresből aki velünk készült, egyikük lemondott a tenyésztésről, a másikuk halasztott, hátha lesz másik alkalom szemlére menni. Dilahla-Lilu, Dante-Carlos, Bruge, Quita(Granada von Donnerwald) akiket felvezettünk. Természetesen a kötelező HD szűrés birtokában, az akkor is kötelező formai elemekkel. Jelentkezés, mérés, küllembírálat, lövés próba, csoport, palánk mögül támadás elhárítás volt a követelmény. 

Nem gyakoroltunk a helyszínre és a segédre sem. Sikeres szemle volt mind a négy kutyának. 

Megjegyzések

  1. Most meg kiderült, hogy a Klub megszünteti önmagát:))
    Lehet az döntött jól, aki sz....eddig is az egészre és törzskönyvnélküli, netán felülbélyegzett almot csinált?!
    A laikus úgysem látja a különbséget a jó és kevésbé jó kutya között:)) Neki a jó szöveg, az olcsó ár a döntő, nem a kutya képessége.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Először bírált Magyarországon ADRK bíró

Munkakutyaként érkezett a rottweiler,de....