Ugrás a fő tartalomra

MEOE ......avagy a változások kapcsán

Két ember akik izzig -vérig kutyások, szeretik és értik a mesterségüket.Jó szakemberek és "jó" emberek! Nézd a sok mosolygós, vidám embert! Az ilyen szemináriumok megmutatják, hogy miért érdemes neki kezdeni a "kutyázásnak". Nem kell görcsölés, nem kell kijelölt hatalom, ha érted a szakmát és át is tudod adni, önként és dalolva, tömegek fognak követni.
2012.május 26-27 Peter Scherk szeminárium Komárom  A képek forrását nem leltem meg , mert már nem nyilvános, vagy törölve lett. 


A bevezető mondatok egy létrejövő vita  nyomán megfogalmazott gondolataim. A szokásos ostorozás volt a a beszélgetés középpontjában, hogy a tenyésztők nem tesznek vizsgákat és semmilyen erőfeszítést a fajtáért.
"Valakik" nem elég elhivatottak, ezért kényszeríteni kell őket, kötelező előírásokkal. Sőt az FCI tagság is felesleges rossz, azért sem érdemes a MEOE-HOZ TARTOZVA KUTYÁZNI.

Miért nem értek egyet? Így érveltem.

Nézzétek meg a képeket és szálljatok magatokba! Két ember akik izzig -vérig kutyások, szeretik és értik a mesterségüket. Jó szakemberek és "jó" emberek ! Nézd a sok mosolygós, vidám embert! Az ilyen szemináriumok megmutatják, hogy miért érdemes neki kezdeni a "kutyázásnak." Nem kell görcsölés, nem kell kijelölt hatalom, ha érted a szakmát és át is tudod adni, önként és dalolva , tömegek fognak követni.
Nincs ez másként a kiállítások világában sem !  „Nem kell görcsölés, nem kell kijelölt hatalom, ha érted a szakmát és át is tudod adni” mosolygós tömegek fognak követni.

Itthon egy rossz, torz értékrend uralkodott el , ami önbizalom hiányból, „tudás” hiányból , hiúságból táplálkozik.  
Ne legyél lusta megnyitni a linkeket.( töröltem, mert nem élnek a linkek már) Egy térkép és  az országot behálózó szervezetek neve, elérhetősége volt rajta. Ezek, önálló szervezetként alkották a MEOE-t. Az alapszabály , a szervezeti működési szabályzata szerint megkülönböztettünk jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezeteket, szerződött partnereket. Ilyen a köztudatban csak egy volt, az MKSZ.  ÁM, ha tovább olvastad, a kutyaiskoláknál , több szervezet volt szerződött partner. Sok -Sok ezer ember, akik a kutyatenyésztés révén létrejött MEOE –hoz kapcsolódva kutyázott. 
A szervezetek, iskolák stb. egyszerű tagjának fogalma sincs, hogy a szervezeti keret, a hagyományok , a több évtizedes munka tette lehetővé, hogy ő a hobbiját űzheti. (113 év) 

Arról sincs fogalma , hogy a nemzetközi versenyeket az FCI kerete miatt rendezheti meg. Azt a többség talán hallotta, hogy a Nemzetközi kiállítások a MEOE-hez köthetők, no meg a CAC-ok is. Azt is tudja talán, hogy hivatalos vizsgán és versenyen, csak olyan bíró bírálhat, aki az FCI –nél, mint bíró le van jelentve.
Amint, az FCI TAGSÁG MEGSZŰNIK , nem csak törzskönyvezés nem lesz, de vizsgázás, versenyzés ,nemzetközi szinthez kapcsolható sportolás sem lesz. Hiszem FCI bíró nem bírálhat disszidens szervezetnél. Márpedig a kinologiai csúcsszerv nélkül , mindenki disszidens szervezetnek számít. Hiszen, az FCI tagság nem átruházható ! Az FCI-nek a MEOE a tagja. 
Állami kijelölés révén, nem lehet Kinologiai Szövetségként átvenni a MEOE helyét a nemzetközi szervezetben.


Sokan szoktak azzal érvelni, hogy az FCI-n kívül is van élet. Igen van. Csak hogy az FCI a legerősebb és a legismertebb, az elért eredményei a fajtatiszta kutyatenyésztésben tiszteletre méltóak. Az ehhez kapcsolódó sport, verseny, kutatások, mind-mind a kutyák jobb megismerését és barátként való tartását teszik lehetővé.

Picit meg kellene ismerkedni a fajták útjával, kilépni abból, hogy az emberek személyes érdekei mit diktálnak. A kutyatenyésztés, a fajtatiszta kutyák sorsa lesz bizonytalan, ha kikerülünk a nemzetközi vérkeringésből. Az eddigi munkánk mind kárba vész, értékét veszti. 

A hibás kommunikáció és a "napi", több mint egy  évtizedes, tevékenysége a szervezetünknek, minden szinten , ami a mai bajokat okozza. Nem csak tűzoltás kell, de szemléletváltás és nagyon kitartó szakmai munka, ami helyre hozhatja a károkat.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Először bírált Magyarországon ADRK bíró

Munkakutyaként érkezett a rottweiler,de....