Ugrás a fő tartalomra

Rita 2

BEVEZETŐ: ITT
Ott hagytam abba a visszaemlékezést, hogy kiválasztottam Ritát. Következő emlék a 10 hónapos korában készült videó róla és nálunk nevelkedő testvéreiről.
Azon látszik az ifjúkori formája, temperamentuma , képessége, ösztönös adottságai az őrző-védő munkához.
Mint a videón is látszik, abban az időben a MEOE Pestlőrinci Kutyakiképző Iskolába jártunk. Akkor negyedik éve csoportot is vezettem, szorgalmas társadalmi munkása is voltam az iskolának. Minden hétvégénket ott töltöttük.
Egészen komolyan és lelkesen beleástam magam a vizsgaszintű kutyakiképzésbe, arra való felkészülésbe. Számomra addig inkább csak hobbiból, a kutya nevelését segítve, a tenyésztéshez kötelezően előírt tenyészszemlére, kiállításra felkészülés volt az iskolába járás oka.
Hely, ahol kutyások között lehetsz, kiképzed, tanítod, "csibészelik" a kutyát, mert ez hozzá tartozik a tréningekhez. Természetes velejárója a kutyázásnak, hiszen a házőrzőnek is kell gyakorolni, edzésben lenni, hogy biztosak legyünk benne, hogy tudja a dolgát, képes megvédeni.
Tehát a család, a gyereknevelés, a munka, a kutyák , a tenyésztés mellett, pluszban "csakazenyém" kutyám lett, ismét. 
1992. március 27-én született. Kutyaiskola, kiállítás, vizsgaszintű felkészülés, tenyészszemlére felkészülés, tenyész szukává válás, volt a kitűzött cél. Sikerült megvalósítani.
Alább, az eredmények. Szépen sorban, ahogyan elhatároztam, meg csináltam.
Tettem ezt annak ellenére, hogy a Rottweiler Szakosztály elnöki pozícióját nem sikerült megtartani, sőt a rendezvényeken, kiállításon hátrányban indultam, a feltörekvő új generáció nyomult és  mindent vitt. Más elképzelés, más ízlésvilág, más tenyésztési irány uralkodott, de én makacsul kitartottam az eredeti elképzelésem mellett. Az ezt megelőző három évet, az elnökségem alatt elindított dolgokat én nem adtam fel. Magam számára kötelező érvényűnek gondoltam, vezető pozíció nélkül is. Fogváltás, rendben, elő röntgen rendben, képességek rendben, szépség rendben. Megmarad és az enyém. Hurrá! Szépen sorban. Iskola, kiállítás, végleges röntgen, tenyészszemle, kiállítás, munkavizsga, kiállítás, tenyésztés. 
Mint látható, nincs több oldalas és halmozott kiállítási eredmény. Az erre fordítható összeg limitált volt, így inkább szakmai utakba, anyagokba, kinti fedeztetésre tettem a hangsúlyt. Addigra már határozott tenyésztési célom is volt. A nagyon szép és nagyon jó kutya.