2010. november 21., vasárnap

Köbányai Happy Dog Kutyaiskola 2010. 11.20. vizsga


Az egyik blogomban, 11 hónapja írtam kicsit részletesebben Bibiről.
Most egy örömteli eseményről számolok be Bibi kapcsán. Az együtt elkezdett munkát Bibi gazdijával, családjával nem adtuk fel. Ahogyan Bibi elkezdett iskolába járni, egyre többet és többet tanult. Mikor Gábor gazdi már elégedetten hátra dőlt volna, hogy a kutya mindent tud, újabb feladatok, új célok kerültek a szeme elé. A kutyázásnak egy más területére csodálkozott rá. Mi csak munkakutyázásnak nevezzük, ami nem mást jelent, mint célirányos kutyakiképzést, vizsgákra való felkészülést. Ez a rendszeres kutyaiskolába járás mellett, folyamatos tanulást is jelent a gazdiknak. El kell sajátítani a kutyakiképzés tudományát, ezzel párhuzamosan tanítani, kiképezni a kutyát. Bibi alkalmasnak bizonyult. Egészséges , kívül belül, nagyon szívesen és gyorsan tanul. Gábor meg az egyéb feladatokat ( munka, család, gyerekek) kicsit átcsoportosítva, szorított időt a kutyaiskolába járásra is hétvégén.
Ennek a majd egy éves szakasznak a lezárásaként Bibi 2010. november 20-án sikeres BH vizsgát tett. BH vizsga = városi kísérő kutya vizsga, mely két részből áll. Egyrészt az iskolai pálya munkából, másrészt a közlekedésbiztonsági részből.

A vizsga nyílt, országosan meghirdetett MEOE rendezvény ,nem csak az iskolánk tagjai vehetnek részt rajta. Így egy másik rottweilert is megismertünk, aki azt hiszem Szolnokról érkezett. Felvezetője, Papp György, régi ismerős kiképző, vizsgázott segéd, teljesítmény bíró, sok éve munkakutyás, német juhászkutya fajtában.

A vizsgára nyolcan jelentkeztek. ( a vizsga előtt két héttel kell jelentkezni) Mindenki meg is jelent és vizsgázott. 5 BH 1 szintre, 1 BH 3 szintre, 1 HPO 1-szintre, 1 Nyomkövető vizsgára.
Egy BH 1 szinten elindult kutya kivételével mindenki sikeres vizsgát tett.

Gratulálok mindenkinek!

Szép volt Bibi, Gábor! Csak így tovább! Van még tanulni való, de én nagyon büszke vagyok rátok. Köszönöm, hogy végig csináltátok!
BH 1
Zico von Calibra -felvezető Papp György megfelelt
Siroccó Bibi-felvezető Prekovics Gábor megfelelt
Max - felvezető Egyed Lászó megfelelt
Igor -felvezető Német Zoltán megfelelt
Szécsivári Vox, Astor -felvezető Kollárik Péter megfelelt
Aquila Avanta Grande-felvezető Sípos Róbert nem felelt meg ( sajnos elhagyta a pályát)
BH 3
Firefox Dokie, Medi -felvezető Volár Andrea megfelelt
HPO1
Gondűző Alkonyat Virsli, Császár "Varázs" 90/ 86/ 90 pont- felvezető Kovács Otilia, Judit
Nyomkövető vizsga
Szécsivári Yro, Kily 86 pont felvezető dr Zubercsány Diána
2010.11.21.